Κυριακή, Ιουνίου 01, 2008

ΟΧΙ ΣΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Επενδυτικά σχέδια...
Σημειώνεται ότι κοντά στη συγκεκριμένη περιοχή έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επιχειρηματίες για τουριστικές επενδύσεις, όπως αυτό της εταιρείας MINOAN GROUP, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, σε συνεργασία με το ίδρυμα «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗ». Αξίζει να θυμίσουμε ότι από το Μάρτη του 2007, ο «Ρ» ανέφερε πως μία έκταση 25.000 στρεμμάτων έχει περάσει στα χέρια της παραπάνω εταιρείας για 80 χρόνια, μετά από συμφωνία με τη Μονή Τοπλού. Σε αυτή την περιοχή, η αγγλική εταιρεία σκοπεύει να κατασκευάσει 7.000 κλίνες, διασκορπισμένες σε 6 τουριστικά χωριά. Για την επένδυση έχουν εξασφαλιστεί πόροι από βρετανικές τράπεζες.

Για το θέμα είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, στις 11 Δεκέμβρη 2007, η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη, ζητώντας να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για τη ματαίωση της επένδυσης. Μία επένδυση που η Ε. Παντελάκη είχε χαρακτηρίσει ως «οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού - όπως επισήμαινε - πρόκειται για μία περιοχή με σπάνιες ομορφιές, μοναδικού αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αποτελεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας».

Το παραπάνω δημοσίευμα είναι από το Ριζοσπάστη και έγινε με αφορμή μια πυρκαγιά (τυχαία άραγε;) στη περοχή της Μονής Τοπλού που εξυπηρετεί τα σχέδια των επενδυτών.

ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΙΟΥΝΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Ν.Ε. Κ.Κ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ

ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.









Δεν υπάρχουν σχόλια: