Σάββατο, Αυγούστου 23, 2008

ΜΑΣ ΠΑΝΕ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ

Ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στο σύνολο των αντιδημοκρατικών νόμων και μηχανισμών
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου έκρινε παράνομη και απέρριψε την ίδρυση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας. Γι' αυτή του την απόφαση προσέφυγε, εκτός των άλλων, σε Βασιλικό Διάταγμα της περιόδου του εμφυλίου. Απορρίπτει την αίτηση δημιουργίας του συλλόγου επειδή:
Το καταστατικό του συλλόγου περιλαμβάνει την «ταξική συνειδητοποίηση» των μελών.
Θεωρεί ότι δεν μπορεί να τίθεται σκοπός του συλλόγου η «αλλαγή της αγροτικής οικονομίας με στόχο τη συνεταιριστικοποίησή της» γιατί έτσι υπεισέρχεται στη σφαίρα της πολιτικής!!!
Θεωρεί ότι ο στόχος «αλλαγή της αγροτικής οικονομίας» αντίκειται στην προστατευόμενη από το Σύνταγμα ατομική ιδιοκτησία.
Θεωρεί ότι «η διαφύλαξη της καλλιεργήσιμης γης και της κτηνοτροφικής παραγωγής από το αλλοδαπό κεφάλαιο» είναι αντίθετη στα ειδικά προνόμια για το ξένο κεφάλαιο.
Τέλος, θεωρεί ότι ο παραπάνω σκοπός αντιβαίνει στη συμφωνία προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ!!!
Η απαράδεκτη αυτή απόφαση βάζει επί τάπητος την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στο σύνολο των αντιδημοκρατικών νόμων και μηχανισμών που έχουν εξυφάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα.
Η απόφαση:
Περαιτέρω, κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του β.δ. της 25/25.2.1947, απαγορεύεται η ύπαρξη ή λειτουργία σωματείων, οργανώσεων και εν γένει ενώσεων προσώπων, όπως και εάν χαρακτηρίζονται ή τιτλοφορούνται, τα οποία έχουν σκοπό ή επιδιώκουν την αντιποίηση της Αρχής ή αναμειγνύονται στην άσκηση της κρατικής εξουσίας, εννόμου τάξεως. Ειδικότερα,
α) η διάταξη του καταστατικού, με την οποία σκοπείται "η ταξική συνειδητοποίηση του αγρότη" αντίκειται ευθέως προς τη δημόσια τάξη, δεδομένου ότι πουθενά στην ελληνική νομοθεσία δεν επιχειρείται διάκριση του Ελληνικού λαού σε κοινωνικές τάξεις και εκφεύγει του σκοπού του ν. 1361/1983 περί Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων,
β) η διάταξη του καταστατικού, η οποία αποβλέπει στην καλλιέργεια της συνεταιριστικής ιδέας, καθώς επίσης και στη βαθμιαία αλλαγή των θεσμών και των δομών της αγροτικής οικονομίας, με τελικό σκοπό την συνεταιριστικοποίησήν της, διαγράφει την πρόθεση των ιδρυτών του σωματείου για υποκατάσταση των αρμοδίων κρατικών αρχών στη σφαίρα εξουσίας της Διοικήσεως, μέσω της τελικής απόφασης αναφορικά με τις πολιτικές επιλογές, και προδήλως επεκτείνει την άμεση δραστηριότητα σε θέματα πολιτικής της εκάστοτε Κυβερνήσεως, την οποία κανείς όμως νόμος δεν επιτρέπει (ΕφΑθ 2545/1980 ΝοΒ 29.109, ΠολΠρΠρεβ 4/1978, ό.π.) και αντίκειται έτσι στα άρθρα 12 παρ. 5 και l7 του Συντάγματος 1975/1986/2001, μέσω των οποίων αφ' ενός διασφαλίζεται η σύσταση γεωργικών συνεταιρισμών αφ' ετέρου προστατεύεται η ατομική ιδιοκτησία, και έτσι σκοπός και στόχος των Αγροτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων δεν μπορεί να είναι η "αλλαγή της αγροτικής οικονομίας", αλλά μόνον η διεκδίκηση, η προαγωγή και η διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών των, αλλά και των αγροτών γενικώτερα, και
γ) η διάταξη του καταστατικού που αναφέρει ως σκοπό την προστασία και διαφύλαξη της καλλιεργήσιμης γης και της κτηνοτροφικής παραγωγής από το αλλοδαπό κεφάλαιο, είναι ευθέως αντισυνταγματική, δεδομένου ότι αντίκειται στο άρθρο 107 του Συντάγματος 1975/1986/2001, μέσω του οποίου προστατεύονται τα κεφάλαια του εξωτερικού (βλ. Ι. Αραβαντινού, Εισαγωγή εις την Επιστήμην του Δικαίου, σελ. 87, ΠολΠρΠρεβ 67/1984, ό.π.), πλέον τούτου η ως άνω διάταξη αντίκειται και προς τη συμφωνία περί προσχωρήσεως της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), με την οποία επιτρέπεται η ελευθερία διακίνησης του κεφαλαίου (βλ. και Π. Δαγτόγλου, Βασική Νομοθεσία Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου, σελ. 164, 178, άρθρον 67, και άρθρον 3 γύ ΣυνθΕΟΚ).
Κατά ακολουθία των ανωτέρω, ο τιθέμενος σκοπός του υπό ίδρυση σωματείου αντιβαίνει εις το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και πρέπει να απορριφθεί η κρινόμενη αίτηση ως μη νόμιμη».
Και η απάντηση:
Η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή για την περιοχή μας δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, με την οποία απορρίπτεται η αίτηση αγροτών του νομού μας για την ίδρυση αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδας। Το δικαστήριο έκρινε ότι οι επιμέρους σκοποί που αναφέρει το καταστατικό: α) για την "ταξική συνειδητοποίηση του αγρότη", β) για την "καλλιέργεια της συνεταιριστικής ιδέας" και τη "βαθμιαία αλλαγή των θεσμών και δομών της αγροτικής οικονομίας, με τελικό στόχο τη συνεταιριστικοποίησή της" και γ) την "προστασία και διαφύλαξη της καλλιεργήσιμης γης και της κτηνοτροφικής παραγωγής από το αλλοδαπό κεφάλαιο" είναι παράνομοι.

Στην ουσία επιχειρείται να τεθεί "εκτός νόμου" η ταξική πάλη, η συσπείρωση σε ταξική βάση και η διεκδίκηση από την αγροτιά των δικαιωμάτων της. Η αντίσταση στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η πάλη για την ανατροπή τους.
Η απόφαση αυτή στρέφεται ευθέως ενάντια στο αγροτικό κίνημα. Εντάσσεται στα γενικότερα αντιδημοκρατικά μέτρα που θα εντείνονται όσο θα εντείνεται και θα προχωράει η αντιλαϊκή πολιτική. Η φτωχομεσαία αγροτιά που θέλει να αντισταθεί στο ξεκλήρισμα, και στο νομό μας, έχει ήδη αποκτήσει πείρα από τέτοια μέτρα (δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τα αγροτοδικεία με τα οποία αντιμετωπίστηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις).
Τέτοια μέτρα δεν μπορούν να κάμψουν τη συσπείρωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων। Η απάντηση πρέπει να είναι, η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και η ένταση των αγώνων».
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο σημερινό Ριζοσπάστη

Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2008

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ-ΚΝΕ


Το Σάββατο 23 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στη λίμνη Αγίου Νικολάου πραγματοποιείται το φεστιβάλ ΚΝΕ-ΚΚΕ.
Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην ιστορία του κόμματος, της ΚΝΕ, την πρωτοπόρα δράση τους για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον λαό και κυρίως της νεολαίας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ντόπιους καλλιτέχνες, ομιλία από εκπρόσωπο της ΝΕ-ΚΚΕ.
Καλούμε το λαό του Λασιθίου και τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΚΕ

Πέμπτη, Αυγούστου 21, 2008

ΕΒΓΑΛΕ "ΛΑΔΙ" ΤΗ Κ.Α.Π.

Τον ανήξερο για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αγρότες, αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο νομό Λασιθίου όπου και περιόδευσε। Μάλιστα, μιλώντας με εκπροσώπους των αγροτών στην Ιεράπετρα, όπου είχε συνάντηση, τόνισε: «Παρατηρούμε ότι το κράτος απουσιάζει μονίμως. Δεν είναι κοντά στον αγρότη, να τον ενημερώσει για τις συνέπειες της νέας Κοινοτικής Αγροτικής Πολιτικής, να του δώσει τη βοήθεια, την εκπαίδευση, την ενημέρωση και να στηρίξει μία προσπάθεια αναγέννησης και ενδυνάμωσης του συνεταιριστικού κινήματος». Δηλαδή, ο κ. Παπαδημούλης ούτε λίγο ούτε πολύ βγάζει λάδι την Κοινή Αγροτική Πολιτική και την ΕΕ για τα προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες στην Κρήτη και σ' όλη την Ελλάδα. Και πώς να μην το κάνει όταν στην Ευρωβουλή ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ την έχει στηρίξει με τα μπούνια. Ελεος!!
Από το σημερινό Ριζοσπάστη

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ

Οι μεγαλοστομίες της νομάρχη Ηρακλείου Βαγγελιώς Σχοιναράκη τους τελευταίους δυο μήνες για το «επίτευγμα» της κινητής μονάδας μαστογραφίας που εγκαινιάστηκε με σκοπό να γυρνάει στα χωριά στο όνομα της πρόληψης, δεν μπορούν να καλύψουν τα σοβαρά προβλήματα που ήδη εμφανίζονται στην πορεία της μονάδας προς την ενδοχώρα. Μέχρι στιγμής, από τους εννιά δήμους του νομού έχουν εξεταστεί μόλις 150 γυναίκες. Η κινητή μονάδα μαστογραφίας αποτελείται μόνο από έναν τεχνολόγο ακτινολόγο. Γιατρός δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα οι γνωματεύσεις να γίνονται μετά την εξέταση και... εξ αποστάσεως από δυο γιατρούς των νοσοκομείων το νομού.
Το «ταξίδι» αυτό λοιπόν προς την ενδοχώρα είχε προδιαγραμμένη πορεία। Αφού δεν έχει ξεφύγει από το συνολικό πλαίσιο της πολιτικής υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας. Μιας πολιτικής που καλλιεργεί στα λαϊκά στρώματα μειωμένες απαιτήσεις αλλά και την αντίληψη της «αποκέντρωσης» της Υγείας, που καθημερινά αποκαλύπτεται πόσο οδυνηρή είναι για τους εργαζόμενους. Οι ευθύνες ανήκουν σε όλους τους χειροκροτητές αυτής της «αποκέντρωσης». Δεν είναι τυχαίο ότι τα σχέδια της σημερινής νομάρχη Ηρακλείου και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν τόσο οι δυνάμεις της ΝΔ όσο και οι δυνάμεις του ΣΥΝ.
Απο το σημερινό Ριζοσπάστη

Τετάρτη, Αυγούστου 13, 2008

ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΙΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση με αφορμή την επικείμενη απειλή για κλείσιμο παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης
Τις ευθύνες των δημάρχων που εκλέχθηκαν με τη στήριξη των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, οι οποίοι έκαναν σημαία τα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής στους δήμους, με αποτέλεσμα τώρα να απειλούνται με κλείσιμο βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για άτομα με αναπηρία, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ।
Χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι οι παραπάνω «δημιούργησαν μάλιστα και παγκρήτια Εταιρεία Κοινωνικής Πολιτικής, δημιουργώντας καθεστώς ομηρίας σε μια νέα στρατιά εργαζομένων, που σήμερα βρίσκονται στον αέρα. Οι ανησυχίες που δείχνουν σήμερα, βουλευτές και δήμαρχοι του νησιού για τη λήξη των χρηματοδοτήσεων, ιδιαίτερα όσοι συμμετέχουν στην Εταιρεία και στα προγράμματα αυτά, είναι υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές, γιατί αυτή είναι η πολιτική που στηρίζουν, η ιδιωτικοποίηση των δομών πρόνοιας, η ομηρία των εργαζομένων, η κοροϊδία. Ορισμένοι μάλιστα έχουν διατελέσει υπουργοί στις ανάλογες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δρομολόγησαν αυτήν την πορεία, γνώριζαν το αποτέλεσμα... Εχουν πολιτική ευθύνη».
Στην ανακοίνωση τονίζονται οι μεγάλες ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του ΣΥΝ που έβαλε πλάτη για να περάσει η πολιτική της δήθεν άσκησης κοινωνικής πολιτικής με ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης. Συνέχεια αυτής της πολιτικής είναι η εξαγγελθείσα κυβερνητική απόφαση, από 31 Αυγούστου, οπότε και λήγει η χρηματοδότηση των προνοιακών δομών των δήμων, να προωθήσει την επιδότηση γονέων, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε λίστα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας με δικαιούχους ιδιωτικούς και δημοτικούς σταθμούς.
«Τα συγκεκριμένα προγράμματα και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας χρησιμοποιήθηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως όχημα για να περνάνε στα χέρια των ιδιωτών υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, να πληρώνουν τροφεία οι γονείς στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, να αξιοποιείται η λειτουργία τους, οι προσλήψεις του προσωπικού ως σημαντική εκλογική πελατεία για βουλευτές και δημοτικούς παράγοντες», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Συμπληρώνεται χαρακτηριστικά ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να «επιδοτεί με κουπόνια για να στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς, εξασφαλίζοντας ζεστό κρατικό χρήμα στους ιδιοκτήτες τους».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι τα πράγματα με τον «Καποδίστρια 2» θα χειροτερέψουν, κάτι για το οποίο έχει προειδοποιήσει το ΚΚΕ. «Αποτελεσματικός αγώνας και σε όφελος των λαϊκών οικογενειών είναι αυτός που ανταποκρίνεται στα δικά τους συμφέροντα, που καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες», υπογραμμίζει η Επιτροπή Περιοχής και καλεί να σταματήσει η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, εξασφαλίζοντάς τους μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. «Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν, στα πλαίσια του ενιαίου δημόσιου συστήματος δίχρονης προσχολικής αγωγής», σημειώνεται.
Κλείνοντας την ανακοίνωση η Επιτροπή Περιοχής καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουν. Να απαιτήσουν αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, και Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Παιδείας. Να αγωνιστούν να μην περάσει ο «Καποδίστριας 2».

Κυριακή, Αυγούστου 10, 2008

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

Εμπορευματοποίηση και ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα
Η κατάσταση στις δομές του νησιού, συνέπεια της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει ανοίξει διάπλατα το δρόμο στους ιδιώτες να κερδοσκοπούν με τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων

Με σοβαρά προβλήματα και τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο νησί, ενώ τις περισσότερες φορές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τους παρασχεθούν οι - κατά τα άλλα - δημόσιες παροχές Υγείας, εξ αιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Παρότι στα νοσοκομεία του νησιού υπηρετεί ένα αξιόλογο κομμάτι επιστημονικού προσωπικού όλων των κατηγοριών - πίσω βέβαια απ' τις αριθμητικές ανάγκες - η προσέγγιση των λαϊκών στρωμάτων στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας φαντάζει δύσκολη. Πολύ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κατηγοριών (νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό, βοηθητικό) που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία κλινικών όπως η Παιδιατρική Κλινική στο Ρέθυμνο ή η Μαιευτική στον Αγιο Νικόλαο, ενώ άλλες υπολειτουργούν μόνο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι χρόνια τώρα.
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν συνολικά όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με τα περισσότερα τμήματα να λειτουργούν ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας, καθώς και τα Νοσοκομεία Χανίων, Αγίου Νικολάου, Με σοβαρά προβλήματα και τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο νησί, ενώ τις περισσότερες φορές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τους παρασχεθούν οι - κατά τα άλλα - δημόσιες παροχές Υγείας, εξ αιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Παρότι στα νοσοκομεία του νησιού υπηρετεί ένα αξιόλογο κομμάτι επιστημονικού προσωπικού όλων των κατηγοριών - πίσω βέβαια απ' τις αριθμητικές ανάγκες - η προσέγγιση των λαϊκών στρωμάτων στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας φαντάζει δύσκολη. Πολύ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κατηγοριών (νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό, βοηθητικό) που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία κλινικών όπως η Παιδιατρική Κλινική στο Ρέθυμνο ή η Μαιευτική στον Αγιο Νικόλαο, ενώ άλλες υπολειτουργούν μόνο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι χρόνια τώρα.
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν συνολικά όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με τα περισσότερα τμήματα να λειτουργούν ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας, καθώς και τα Νοσοκομεία Χανίων, Αγίου Νικολάου, Νεαπόλεως, Ιεράπετρας και Σητείας στο ΛασίθιΝεαπόλεως, Ιεράπετρας και Σητείας στο Λασίθι
Αποσπάσματα απο το σημερινό Ριζοσπάστη.Όλο το ρεπορτάζ http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4673652

Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2008

Κυριακή, Αυγούστου 03, 2008

"AΠΕΡΑΝΤΟ ΠΟΡΝΕΙΟ"

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ3-8-08
ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΟΡΝΕΙΟ!νίκου αντωνάκου
Το σεμνό και ταπεινό γραπτό μου απευθύνεται στον υπουργό τουρισμού και στην κυβέρνηση γενικότερα। Αν εισακουστώ, είναι βέβαιο, καινούριες μέρες θα γνωρίσει ο ελληνικός τουρισμός! Εκεί που είμαστε μια φορά πρότυπο, θα γίνουμε χιλιάδες φορές! Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα μιλάει για εμάς και εκατομμύρια καραβάνια κάθε λογής τουριστών θα συρρεύσουν। Και επιπλέον θα δικαιώσουμε και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ποντάρισε πάνω μας…Κύριε υπουργέ, και αυτό αφορά και στους προηγουμένους υπουργούς τουρισμού, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δείξατε μεγάλη ατολμία. Παγιδευτήκατε στις ψευτοαναστολές και στις ψευτοσεμνοτυφίες σας! Ή κάνουμε μπίζνες ή δεν κάνουμε! Παράδειγμά σας έπρεπε να ήταν η Ταϊλάνδη. Εκεί, μαζί με το βραδινό προσφέρονται και μικρά, πολύ μικρά αγοράκια. (Για τα κοριτσάκια, δεν γίνεται λόγος!) Αυτό το έδεσμα προκάλεσε τεράστιο παγκόσμιο τουριστικό ενδιαφέρον. Γέμισε η Ταϊλάνδη συνάλλαγμα! Κυρίως από τη γερασμένη Γερμανία. Εσείς περιοριστήκατε σε μια δυο πιάτσες στην Αθήνα και τέρμα. Έτσι, όμως, δεν γίνεται τουρισμός! Τόση ανεργία, τόσοι μετανάστες… Ντύστε τους, λοιπόν, όλους τσολιάδες! Για να αντέξετε τον ανταγωνισμό -θέλετε δεν θέλετε- εκεί θα καταλήξετε! Κάντε το, λοιπόν, μια ώρα αρχύτερα! Τσολιάδες με μαγιό. Μόλις κατεβαίνει ο ξένος η ξένη να έχει έτοιμο το σύνοδό του. Αναβιώστε ολόκληρο το θρύλο. Επαναφέρετε την ετεροδικία! Τολμήστε! Κάνετε πραγματικότητα ολόκληρο το σλόγκαν σας. «Live your myth»! Ιδού, λοιπόν! Μόλις πατάει ο ξένος στα Σπάτα να τον περιμένει γυμνός ο Αριστοφάνης. Μόλις μπαίνει στο λιμάνι της Πάτρας να τον παραλαμβάνει η Λαίδα. Μόλις περνάει τον Προμαχώνα να τον υποδέχονται ντόπιες και αλλοδαπές νύμφες και νυμφίδια! Δεν θέλω να σας αδικήσω! Ούτε εσάς, ούτε τους προηγούμενους! Σας αναγνωρίζω δημόσια πως κάνατε ό,τι μπορούσατε! Δημιουργήσατε και διατηρείτε τα Μάλλια, την Κέρκυρα, τη Κω, τη Ρόδο… Δημιουργήσατε και διατηρείτε σωστούς και αποδοτικούς δημόσιους ερωτικούς διαγωνισμούς. Μοναδικά δημόσια μεθύσια. Αξέχαστες δημόσιες παρτούζες! Ξεριζώσατε εκατοντάδες χιλιάδες ελιές και στη θέση τους φυτέψατε μπαρ. Μετατρέψατε δεκάδες χιλιάδες αγρότες σε γκαρσόνια. Προσφέρετε ελεύθερα και φθηνά μεγάλη ποικιλία ναρκωτικά. Νομιμοποιήσατε τις μπουνιές και τις κλωτσιές στους δρόμους και για ανθρώπους (όπως κάνουν τα ζώα). Καθιερώσατε να γεννάμε στα ξενοδοχεία και να πνίγουμε τα μωρά μόλις γεννηθούν! Να χτυπάμε μέχρι θανάτου νεαρούς Αυστραλούς! Σωστά και άγια όλα ετούτα. Όμως, και να με συγχωρείτε, όλα αυτά είναι πια, κιόλας, ξεπερασμένα! Προχωρήστε τολμηρά, άνθρωπέ μου! Πάρτε ένα ερωτικό λεξικό από το ένα χέρι και ένα χάρτη των ελληνικών νησιών από την άλλη και τρελάνετε την ανθρωπότητα και παράλληλα διαλύστε ολοκληρωτικά τη χώρα. Έτσι και αλλιώς σας έχει καταγράψει η ιστορία. Βάλτε να δουλέψει η φαντασία σας! Σας προτείνω: Κάθε ερωτικό βίτσιο και ένα εξειδικευμένο ελληνικό νησί. Κάθε ερωτική διαστροφή και μια εξειδικευμένη ελληνική παραλία. Τότε να δείτε δουλειές! Θα σπάσετε ταμεία!Σο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως -έτσι και αλλιώς- τα ελληνικά νησιά αποκλείστηκαν από τους Έλληνες τουρίστες! Με την ακρίβεια στα ναύλα, στη στέγαση, στη διατροφή, απαγορεύεται σε εμάς η προσέγγιση. Μόνον ξένοι μπορούν να προσέρχονται ακόμα! Φτιάξτε, λοιπόν, αληθινούς παράδεισους για τους ξένους (και για κάποιους -τυχερούς- δικούς μας)! Τηρήστε τις συνθήκες και τις συμφωνίες που υπογράψατε! Μην γίνεστε αναξιόπιστοι! Αποδεχτήκατε να γίνει η χώρα μας, χώρα τουρισμού, χώρα υποδοχής τουριστών; Το αποδεχτήκατε! Βάλατε και την υπογραφή σας! Κάντε το, λοιπόν, σωστά! Ήλιος, τζατζίκι, ούζο, δεν λέω, είναι μια πρόταση! Μια πρόταση, όμως, περιορισμένη!Ελευθερώστε τη φαντασία σας, κύριε! Ακολουθείστε με! Η Λέσβος, νησί για τις Λεσβίες. Η Μύκονος…καλά αυτή έχει από χρόνια καθιερωθεί! Η Μήλος, που έχει και τις κατακόμβες, να γίνει το νησί των σαδιστών! Ξέρετε,॥ δέσιμο στον τοίχο και μαστίγια. Η Σαντορίνη, το νησί των ματάκηδων. Η Φολέγανδρος, νησί για τους κοπρολάγνους. Η Κάλυμνος, νησί για τους μαζοχιστές. Η Σάμος, νησί για τους παιδεραστές. Η, κλπ, κλπ, κλπ… (Τα νησιά τα ανέφερα τυχαία)Καταλάβατε, κύριε, υπουργέ! Αφού μπήκατε στον κόπο να κάνετε την Ελλάδα μπορδέλο, κάντε την σωστό μπορδέλο, για να τελειώνουμε! Ημίμετρα, όπως αυτά στα Μάλλια, στην Κω, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, δεν δικαιώνουν κανέναν! Αφού θέλετε σώνει και καλά (τουριστικά) λεφτά, πρέπει να δώσετε πραγματικό κώλο!