Παρασκευή, Μαΐου 08, 2009

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΠΙ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ανεργία στο κλάδο μας όλο και μεγαλώνει. Γίνεται θηλιά που η κυρίαρχη πολιτική περνά στο λαιμό μας και η εργοδοσία αξιοποιεί για να μας αναγκάσει να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ για το 2007 σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στις οικοδομές (47%) δεν κάνουν ούτε 100 μεροκάματα το χρόνο, και σχεδόν ένας στους πέντε (23%) κάνει από 1 μέχρι 49 μεροκάματα το χρόνο.
Γι'αυτό και η πάλη για δουλειά και πλήρη δικαιώματα είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη που αναδυκνύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να παλέψουν για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Για μια κοινωνία όπου οι λα'ι'κές θα ικανοποιούνται βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δημοσίων έργων που σταθερά θα έχει η πολιτεία,για την κατασκευή κατοικιών,σχολείων,νοσοκομείων,βιβλιοθηκών,παιδικών σταθμών αλλά και έργων αντισεισμικής και αντιπλυμμηρικής προστασίας κ.λ.π.Η απασχόληση στην οικοδομή δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εποχιακή αλλά σταθερή και πλήρης.
Αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και τα πρωτοβάθμια συνδικάτα εντείνουν τη δράση τους για την επιτυχία της 24ωρης Πανοικοδομικής απεργίας στις 14 Μάη με αιχμή την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης αλλά και την ουσιαστική προστασία των ανέργων.
Γιατί μόνο η ενίσχυση της οργανωμένης πάλης μπορεί να βάλει εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια ΕΕ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εργοδοσίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύμβαση που υπέγραψε η Ομοσπονδία Οικοδόμων για το 2008 που προέβλεπε μεροκάματα από 50.10 μέχρι 85.93 Ευρώ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: