Κυριακή, Μαΐου 17, 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ "ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ"

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Προκλητική, παράνομη και καταχρηστική η απόφαση για το χαράτσι του ΟΣΔΕ τονίζει η ΠΑΣΥ σε ανακοίνωση - παρέμβασή της για τη νέα επίθεση σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών
Να ξεσηκωθούν, απαιτώντας να μην πληρώσουν το νέο χαράτσι για τις δηλώσεις καλλιέργειας και την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, καταγγέλλοντας ως προκλητική, παράνομη και καταχρηστική τη σχετική απόφαση της «πρασινογάλαζης» ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ, που ενεργεί στηριζόμενη στις πλάτες της κυβέρνησης. Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥ επισημαίνει:
«Δε φτάνει που οι μικρομεσαίοι αγρότες βιώνουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μας έχει οδηγήσει στη φτώχεια και στο ξερίζωμα, τώρα δεχόμαστε και νέα ληστεία της πενιχρής επιδότησης, παρακρατώντας ποσά που φτάνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και το 35% της συνολικής ενίσχυσης.
Είναι προκλητική, παράνομη και καταχρηστική η απόφαση της "πρασινογάλαζης" ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ και έχει τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ, που ζητούν να πληρώσουμε για τις δηλώσεις καλλιέργειας 2009 και την ψηφιοποίηση των αγροτοτεμαχίων.
Για την ψηφιοποίηση των αγροτοτεμαχίων και το ελαιοκομικό μητρώο έχουν δοθεί πόροι από την ΕΕ, δηλαδή από τα λεφτά των λαών. Είναι παράνομο να ζητούν λεφτά από την αγροτιά. Τους καταγγέλλουμε.
Για τις αιτήσεις ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων της επιδότησης κατοχυρώθηκε με τους συνεχείς αγώνες μας, νομοθετικά από το 2009, να μην πληρώνουμε τίποτα. Τα έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι τους αγροτοκτηνοτρόφους.
Ολα αυτά τα χρόνια η παρακράτηση ήταν παράνομη. Και τώρα το νόμιμο είναι ότι δεν πρέπει να πληρώσει κανείς αγρότης, συνταξιούχος, ή αυτός που δεν τον θεωρούν κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Κανένας αγρότης να μην πληρώσει τίποτα.
Η γαλαζοπράσινη ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών παρανομούν. Τους καταγγέλλουμε.
Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να καταδικάσουν απερίφραστα την παράνομη και προκλητική ενέργειά τους, να αντιδράσουν στην καταλήστευση του εισοδήματός τους. Ληστεύουν τη φτώχεια.
Ταυτόχρονα, η μικρομεσαία αγροτιά πρέπει να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα και να καταδικάσει, με κάθε τρόπο, αυτούς που ευθύνονται. Τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και την ΠΑΣΟΚ - ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, που λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των μικρομεσαίων φτωχών αγροτών.
Συντονισμός και άμεση αγωνιστική απάντηση, για να σταματήσουμε την παράνομη και καταχρηστική αυτή διαδικασία.
Διεκδικούμε να μας δοθούν πίσω όλες οι παρακρατήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Φτάνει πια η κοροϊδία και η εκμετάλλευση.
Διεκδικούμε:
Τη θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες.
Τη σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, την τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και των παράνομων παρακρατήσεων.
Τη μείωση του κόστους παραγωγής με εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, των φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο, μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ, επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων, λιπασμάτων, μηχανημάτων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών κλπ.
Τον άμεσο διπλασιασμό της αγροτικής σύνταξης και τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις γυναίκες.
Την κατάργηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα.
Τη διαμόρφωση προνομιακών στεγαστικών προγραμμάτων για τους νέους αγρότες - κτηνοτρόφους.
Την αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία και τη δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων.
Συσπείρωση κι αγώνας να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: