Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2009

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών φέρνει για άλλη μια φορά στη Βουλή το ΚΚΕ με την κατάθεση σχετικής Επερώτησης, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Οι βουλευτές του Κόμματος με την Επερώτησή τους αναφέρονται στο σύνολο των προβλημάτων της αγροτιάς, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται οι αιτίες που τα προκαλούν. Η κυβέρνηση καταγγέλλεται για τη συνέχιση της αντιαγροτικής πολιτικής, που οδηγεί στον αφανισμό τους μικρομεσαίους παραγωγούς, συρρικνώνει την αγροτική παραγωγή και τη συγκεντρώνει σε λίγα χέρια, αυξάνει τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, οδηγεί στη διατροφική εξάρτηση του λαού μας και οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό την ύπαιθρο.

Στην Επερώτηση τονίζεται ότι για μια ακόμα χρονιά οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα. Πως το αγροτικό εισόδημα εξανεμίζεται από τη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων και τον αποδεκατισμό των επιδοτήσεων. Πως οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για το νέο μοντέλο ανάπτυξης και την «πράσινη γεωργία» είναι υποκριτικές και αποπροσανατολιστικές. Πως οι αγροτικές συντάξεις παραμένουν επιδόματα ελεημοσύνης. Πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για αύξηση του συντελεστή επιστροφής του ΦΠΑ στο 11% είναι κοροϊδία για τους μικρομεσαίους παραγωγούς. Για το στρώμα αυτό των αγροτών με χαμηλό τζίρο θα είναι κυριολεκτικά ψίχουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: