Παρασκευή, Μαΐου 22, 2009

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ


«Ημουν και είμαι πολύ κοντά στις απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου σε μια σειρά από θέματα»
(Θ. Πάγκαλος, «Νέα», 2/5/2006)
***
Συγκρατήστε την παραπάνω δήλωση του Πάγκαλου.
Και συγκρίνετέ τη με αυτές που ακολουθούν:
*
«... εγώ δεν θεωρώ ότι ο κ.Παπανδρέου έχει τα προσόντα να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας (...) θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός, ασχέτως αν είναι σήμερα πολύ της μόδας ο κ. Παπανδρέου. Πιστεύω επιπλέον και για λόγους αισθητικούς ότι θα είναι απαράδεκτη εξέλιξη, θα είναι παλινδρόμηση, αν η χώρα πάει πίσω προς τον ανιψιό του ενός και το γιο του άλλου. Το βασικό επιχείρημα αυτών που προωθούν τον κ. Παπανδρέου είναι ότι τ' όνομά του ενώνει. Εγώ δε δέχομαι να με ενώσει με κανέναν άλλο ένα όνομα (...). Ο Παπανδρέου, με συγχωρείτε που διαφωνώ τόσο πολύ με το συρμό, δεν είναι».
(Θ. Πάγκαλος, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 16/9/2001)
*
«Κάνει ανιστόρητες και αδιέξοδες επιλογές. Για να κάνεις εξωτερική πολιτική πρέπει να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας. Είναι μια πολιτική η οποία, κατά την άποψή μου, θα μας οδηγήσει ακριβώς στο σημείο απ' όπου ξεκινήσαμε. Δεν έχει τίποτα το πρωτότυπο».
(Θ. Πάγκαλος για Γ. Παπανδρέου, «Εθνος της Κυριακής», 19/11/ 2000)
*
«Ακούστε, δεν είχα ποτέ την άποψη ότι πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο Παπανδρέου. Και ένας από τους λόγους που υποστήριξα τότε τον κ. Σημίτη ήταν ότι ήθελα τον αντι-Παπανδρέου. Ηθελα, δηλαδή, να περάσουμε σε μια περίοδο ορθολογικής διαχείρισης των πολιτικών πραγμάτων της χώρας (...)».
(Θ. Πάγκαλος, «ΒΗΜΑGΑΖΙΝΟ», 14/1/2001)
*
«Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σοβαρή η έλλειψη φρόνησης, για να μην πω τίποτα βαρύτερο, να λέει κάποιος όπως άκουσα τον Υπουργό Εξωτερικών να λέει ότι "ας τα βρούμε βρε παιδιά, να κάνουμε και οι δύο υποχώρηση, να χαιρόμαστε ότι άλλαξε το κλίμα" και διάφορα άλλα αμερικάνικα πράγματα».
(Θ. Πάγκαλος, δηλώσεις για χειρισμούς του Γ. Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά, «ΚΡΗΤΗ ΤV», 18/10/1999)
*
«Στην καλύτερη περίπτωση η άκαιρη, άσκοπη και θορυβώδης επίδειξη καλής διάθεσης απέναντι στην Αγκυρα δημιουργεί ψευδαισθήσεις και αφοπλίζει ιδεολογικά τον ελληνικό λαό (...). Πρόκειται για τερατώδες λάθος. Πρόκειται για πλήρη υπαγωγή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα κελεύσματα της Washington και ενσυνείδητη παράδοση όλων των εθνικών θέσεων που ενσυνείδητα υποστήριξαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι σήμερα».
(Θ. Πάγκαλος για την πολιτική του Γ. Παπανδρέου έναντι της Τουρκίας, «Ελεύθερος Τύπος», 5/11/1999)
*
«Γιατί να είμαστε πιο ακραίοι εκφραστές της αμερικάνικης γραμμής; Ούτε κύρος μας δίνει μέσα στην ΕΕ ούτε τα εθνικά μας συμφέροντα υπηρετεί».
(Θ. Πάγκαλος, δηλώσεις επί υπουργίας Παπανδρέου στο Εξωτερικών, «Εθνος», 23/11/2002)
***
Θυμίζουμε ότι ο Πάγκαλος, πέραν των συκοφαντιών του για δήθεν «σχέσεις» του ΚΚΕ με τη «Γερμανός», είναι αυτός που, ως εντεταλμένος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, λέει ότι αν το ΚΚΕ κέρδιζε στον Εμφύλιο «θα εξόντωνε τα στελέχη του και τους αντιφρονούντες», ότι οι οπαδοί του ΚΚΕ είναι «δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής» και ότι όσοι ψηφίζουν το ΚΚΕ είναι «τρελοί».
*
Οσο για τον Παπανδρέου, είναι αυτός που τώρα
(και αφού ο Πάγκαλος έπαψε να λέει ότι «δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός» ή να τον εμφανίζει ότι προωθεί διάφορα «αμερικανικά πράγματα»)
τον καλύπτει πλήρως, για όποια λάσπη και ύβρη εκτοξεύει κατά του ΚΚΕ.
Από το Νίκο Μπογιόπουλο και το σημερινό ''Ριζοσπάστη''
για να μην ξεχνιόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: