Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 1800

Εργαζόμενη, εργαζόμενε, νέα, νέε, μεταναστη, άνεργε, συνταξιούχε.
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
Μην περιμένεις, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.
Είναι επικίνδυνες οι αυταπάτες, η ανοχή, την ώρα που κυβέρνηση μαζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα επιτελεία των Βρυξελλών βήμα το βήμα προχωρούν για να φορτώσουν σε μας τα βάρη της κρίσης που θα είναι οδυνηρά και μόνιμα.
Να διαδηλώσουμε για τις δικές μας ανάγκες.
Να βροντοφωνάξουμε την κρίση, τα ελλείμματα να πληρώσουν οι μεγαλοκαπιταλιστές. Αυτοί ευθύνονται, αυτοί τα δημιούργησαν με την υψηλή κερδοφορία τους, με τις φοροαπαλλαγές και τις τεράστιες χρηματοδοτήσεις.
Τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης αποκαλύπτουν την αλήθεια και είναι μόνο η αρχή της αντιλαϊκής θύελλας.
Θέλουν να συνηθίσουμε και να αποδεχτούμε τη φτώχεια.
Γι' αυτό τα ψίχουλα ελεημοσύνης που εξήγγειλαν στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Κυβέρνηση και μεγαλοβιομήχανοι, το ονόμασαν "αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική αλληλεγγύη"! Δεν είναι προκλητικό όταν μόνο οι 300 μεγάλες εταιρείες του χρηματιστηρίου είχαν την τελευταία 8ετία πάνω από 60 δισ. φανερά κέρδη και πάνω από 8 δισ. το 2009;
Θέλουν να παραιτηθούμε απ' το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη εργασία με ελεύθερο χρόνο και αξιοπρεπή μισθό.
Γι' αυτό απολύουν τους χιλιάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους με stage, με συμβάσεις έργου, τους συμβασιούχους κλπ. την ώρα που συνεχίζουν και διευρύνουν τα stage στον ιδιωτικό τομέα. Γι' αυτό θέλουν να αποδεχτούμε τις απολύσεις, την ανεργία, την ελαστική, μερική, ανασφάλιστη εργασία.
Θέλουν να υποκύψουμε και να δεχτούμε να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα, να μην έχουμε δωρεάν Υγεία, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας.
Γι' αυτό δέχονται την αύξηση κατά πέντε χρόνια στη συνταξιοδότηση των γυναικών και μειώνουν τις κοινωνικές δαπάνες. Εχουν έτοιμη νέα μεγάλη καρμανιόλα για τις συντάξεις και την ασφάλιση. Γι' αυτό συνεχίζουν τις ιδιωτικοποιήσεις και με τον προϋπολογισμό προσθέτουν νέα φορολογικά βάρη στο λαό, νέα προνόμια στην πλουτοκρατία.
Μην πιστεύεις όσα λένε για τα Ταμεία και τα ελλείμματα. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο.
Αν ήθελε η κυβέρνηση να βρει χρήματα, θα έπαιρνε πίσω τα δεκάδες δισ. που έδωσε μόνο για το 2009 η κυβέρνηση της ΝΔ στους τραπεζίτες και στους βιομηχάνους. Αλλά σε αυτούς δίνει νέες χρηματοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές τώρα στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και της απασχόλησης των εργαζομένων.
Ελα τώρα μαζί μας στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, να διαδηλώσουμε μαζί:
Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθεί η ελαστική, προσωρινή, ανασφάλιστη δουλειά, τα stage. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, τα stage, να γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους παιδικούς σταθμούς και σε άλλους τομείς που αφορούν κοινωνικές υποδομές. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Πάγωμα των δανείων και των πλειστηριασμών.
Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα και στη ΔΕΗ, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Να φορολογηθεί τώρα η πλουτοκρατία με 45%, να καταργηθούν τα προνόμια και οι φοροαπαλλαγές της. Καμιά επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στην Παιδεία. Καμιά ιδιωτικοποίηση. Τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, οι υποδομές αποκλειστικά δημόσια και να υπηρετούν το λαό.
Μπορούμε, αν οργανωθούμε σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο με ταξική συσπείρωση και αλληλεγγύη, να βάλουμε φραγμό στις απολύσεις, στην εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, για να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών στα Εμφιαλωμένα Ποτά και αλλού. Να πετύχουμε αυξήσεις στους μισθούς, να εμποδίσουμε τα νέα χειρότερα μέτρα για το εισόδημα, τα εργασιακά - ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Καταδικάστε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥκαι Εργατικού Κέντρου Λασιθιου.
Βαδίζουν σταθερά στο δρόμο της κοινωνικής συναίνεσης, στηρίζουν τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης, στέκονται ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων (Stage κλπ.), ευθυγραμμίζονται με τις αξιώσεις του ΣΕΒ.
Εμείς, οι εργάτες, πρέπει ν' ανοίξουμε το δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία να παλέψουμε ενάντια στον κοινό εχθρό μας, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Αυτός είναι ο δρόμος για να εμποδίσουμε και ν' ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική».
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: