Παρασκευή, Μαΐου 02, 2008

ΓΣΕΕ ΑΦΙΣΟΚΥΝΗΓΩΝ


''Υπερωρίες φαίνεται πως κάνουν αυτές τις μέρες οι αφισοκυνηγοί σε ορισμένους δήμους του Λεκανοπεδίου, αλλά και η ΓΣΕΕ, έχοντας εξαπολύσει πραγματικό σαφάρι σε βάρος του προπαγανδιστικού υλικού που το ΠΑΜΕ έχει αναρτήσει για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Είναι και αυτό ένα σημάδι της «αγωνίας» τους για το γεγονός ότι το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση. Πολύ περισσότερο μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά, το ταξικό περιεχόμενο της οποίας καμιά σχέση δεν έχει με τα κελεύσματα της συναίνεσης που απευθύνουν στους εργάτες και τις εργάτριες οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες. Οσες αφίσες κι αν κατεβάσουν, όποιο μέσο και αν χρησιμοποιήσουν, δεν πρόκειται να πετύχουν το σκοπό τους και το ξέρουν. Για μια ακόμη χρονιά, οι χιλιάδες εργάτες που θα διαδηλώσουν με το ΠΑΜΕ θα δώσουν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του, αλλά και στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες, που θα (ξανα)προσπαθούν απελπισμένα να κρύψουν τη γύμνια τους.''

Αυτά έγραψε ο Ριζοσπάστης παραμονή Πρωτομαγιάς.
Σήμερα ακούσαμε ΚΑΙ από τα αστικά μέσα ενήμέρωσης ότι η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ ήταν μεγαλύτερη (εμείς το ξέραμε βέβαια!).
Ακούσαμε επίσης για τον "αυγουλοπόλεμο" μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΑΠ.
Φανερή η προσπάθειά τους να κρύψουν όχι μόνο τη γύμνια τους αλλά και τη ταύτιση τους στις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται με τη συναίνεσή τους.

Οι εργαζόμενοι τους εγκαταλείπουν, συντάσονται μαζικά με το Π.Α.ΜΕ. και θα ακυρώσουν στη πράξη όλους τους αντεργατικούς-αντιασφαλιστικούς νόμους.
Η απεργία της Πρωτομαγιάς ήταν μια απάντηση.
Ακολουθούν κι άλλες.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι θέμα. Η συγκέντρωση και η πορεία του ΠΑΜΕ θάφτηκε εν πολλοίς. Δεν τους βγαίνουν τα νούμερα γαμώτη...
Και για να μη δείξουν ότι βία 500 ήταν όλοι οι άλλοι (μέχρι και η φωτό στην "Αυγή" το αποδεικνύει), έπρεπε να τονίσουν τα μπαχαλάκια.
Ούτε κουβέντα για την επίθεση στην περιφρούρηση της απεργίας στη Ζώνη. Και όταν μίλησαν για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, το έκαναν μήπως πιεστούν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και την σταματήσουν. Μπαααα...Δεν... Ο δε Πρετενερης είπε ότι το ΠΑΜΕ είχε ΛΙΓΟ κόσμο παραπάνω :D
Γέμισαν οι μπαταρίες (σάματις άδεισαν;) και πάμε στις επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις απεργίες, στην συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης.