Πέμπτη, Μαΐου 08, 2008

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετά τη απόφαση της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για αλλαγές χρεώσεων μελών της τα ΜΜΕ "οργίασαν" και πάλι.Παραθέτω τις δηλώσεις των βουλευτών που άλλαξαν πόστο και ρόλο και "θάφτηκαν" από τις "φυλλάδες" της άρχουσας τάξης.

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη

Από τη θέση της Βουλευτή Α' Πειραιά και Νήσων, που με τίμησε για δυο συνεχόμενες θητείες το Κόμμα μου και ο λαός του Πειραιά, προσπάθησα να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην επιτυχία των στόχων και της πολιτικής του ΚΚΕ. Προσπάθησα να αξιοποιήσω αυτή τη θέση ευθύνης για την προβολή και στήριξη των αγώνων και των δίκαιων διεκδικήσεων της εργατικής τάξης στην Πειραιώτικη περιφέρεια, στο λιμάνι, στη Ζώνη, στους ναυτεργάτες, στα εργοστάσια, στις υπηρεσίες. Προσπάθησα να αξιοποιήσω ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ το Κοινοβούλιο για να αναδειχτούν-διεκδικηθούν οι αγωνίες και τα προβλήματα του λαού μας δουλεύοντας με την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Οι νέες – μεγαλύτερες ευθύνες που μου ανέθεσε το Κόμμα μου, δεν συνδυάζονται με τη Βουλευτική ιδιότητα. Η συνέχεια στον τομέα αυτό θα καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την σ. Μανωλάκου.
Οι νέες μου ευθύνες συμπίπτουν χρονικά με τα αυξημένα καθήκοντα όλων των κομμουνιστών που έχουν στόχο την οργάνωση της λαϊκής πάλης για απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και τη συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, που με την εξουσία της θα επιβάλει το μέλλον που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και ονειρεύεται η νεολαία του τόπου μας.
Ελπίδα Παντελάκη

Δήλωση του Τάκη Τσιόγκα

Για το ΚΚΕ η οργάνωση της εργατικής τάξης, η ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άλλου δρόμου ανάπτυξης προς όφελος του λαού ήταν και παραμένει πρωταρχικής σημασίας καθήκον.
Η επανεκλογή μου στην προεδρία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και η ταυτόχρονη χρέωσή μου και σε βουλευτικά καθήκοντα, όπως συνέβηκε τα τελευταία χρόνια, δυσκολεύει αυτή την προσπάθεια. Η αντικατάστασή μου στο βουλευτικό αξίωμα από τον σ. Σκυλλάκο δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις, να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η προβολή και διεκδίκηση των εργατικών λαϊκών προβλημάτων και στο Κοινοβούλιο. Ο καταμερισμός αυτός ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη συνδυασμένη προσπάθεια μεγαλύτερης προσφοράς σε όλα τα μέτωπα του αγώνα.

Τα μέλη του ΚΚΕ, μπαίνουμε εθελοντικά στις γραμμές του για να παλέψουμε για τους σκοπούς του και όχι για αξιώματα. Παλεύουμε για την υπόθεση της εργατικής τάξης, από όποιο πόστο μας αναθέσει το Κόμμα μας. Στην 90χρονη ένδοξη πορεία του ΚΚΕ, χιλιάδες μέλη και στελέχη του, έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους σ΄ αυτή την υπόθεση, χωρίς φυσικά να προσδοκούν κανένα προσωπικό όφελος. Αυτό το παράδειγμά τους μας καθοδηγεί.
Για τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, τα δημόσια αξιώματα δεν αποτελούν μέσο προσωπικής ανέλιξης, ούτε προσωπική υπόθεση, όπως στα άλλα κόμματα. Ανήκουν στο Κόμμα, το οποίο κάνει κάθε φορά τη διάταξη των μελών του με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που θέτει στον αγώνα του. Ο καθένας μας που κατέχει δημόσιο αξίωμα, είναι εκεί με απόφαση του Κόμματος.
Εμείς συλλογικά ως Κόμμα αγωνιζόμαστε για τη σοσιαλιστική αλλαγή της κοινωνίας μας, χωρίς να σκεφτόμαστε κόπους και θυσίες.
Τάκης Τσιόγκας

Δήλωση του Κουμπούρη Δήμου

Η παραίτηση που υπέβαλα από το Βουλευτικό αξίωμα έχει σχέση με το συλλογικό καταμερισμό στα πλαίσια της δουλειάς του Κόμματος και των αναγκών που προκύπτουν από αυτή.
Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα του Κόμματος για τα δίκαια της Εργατικής Τάξης ανεξάρτητα από θέση και ιδιότητα.

Ο σύντροφος Γιάννης Γκιόκας, στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας, που θα είναι ο νέος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Αττικής, είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην ανάδειξη και προβολή των προβλημάτων της περιοχής και των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεολαίας. Θα συμβάλει αποφασιστικά στην οργάνωση της πάλης για την επίλυσή τους.

Δήμος Κουμπούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: